Дефіцит електронних браслетів: правоохоронці закупили нові, але ними поки не користуються

Читать на русском

У червні 2017 року «Слово і діло» вперше звернуло увагу на те, що в Україні банально не вистачає кількості електронних браслетів для того, щоб контролювати місце перебування підозрюваних або обвинувачуваних. Стосувалося це насамперед резонансних справ Національного антикорупційного бюро. Наприклад, після внесення за колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова 100 млн грн застави, для нього везли браслет з іншої області.

Станом на кінець червня 2017 року Національна поліція України мала на балансі 474 електронних браслети, проте справними були лише 172. З них 112 вже були застосовані. У квітні 2018 року «Слово і діло» оновило інформацію. Виявилося, що кількість справних браслетів значно зменшилася – до 109 браслетів. До того ж 100 з них вже були застосовані. Тобто склалася така ситуація, що на всю Україну вільними було лише 9 комплектів засобів контролю.

Здавалося б, що поліція мала оперативно закупити нові, але до цього дійшла тільки наприкінці 2019 року. Поліцейські вирішили закупити зовсім інше обладнання – однокомпонентні браслети в кількості 300 одиниць. Але вони досі не працюють – поліція завершує процес впровадження. Водночас кількість старих браслетів становить 150 комплектів, з яких 127 вже застосовані. Більш детально на інфографіці:

Раніше «Слово і діло» підрахувало, скільки коштів витратила Україна на утримання антикорупційних органів, а також вищих органів влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: