Понад 300 афганських військових відступили в Таджикистан через наступ талібів

Читать на русском
Прикордонники Таджикистану впустили на територію своєї країни понад 300 військових з Афганістану. Вони відступили після зіткнення з угрупованням Талібан.
Фото: ЕРА

Прикордонники Таджикистану впустили на територію своєї країни понад 300 військових з Афганістану. Вони відступили після зіткнення з угрупованням «Талібан».

Про це повідомляє державне інформаційне агентство Таджикистану «Ховар».

Зазначають, що військовослужбовців з Афганістану пустили на територію Таджикистану, керуючись принципами гуманності і добросусідства.

«Понад 300 військовослужбовців Збройних сил Ісламської Республіки Афганістан, не витримавши збройного опору, перетнули державний кордон через охоронну смугу», – йдеться в повідомленні.

Зараз ситуація на кордоні між Таджикистаном і Афганістаном знаходиться під повним контролем таджицьких військових.

Після того як 1 травня країни НАТО на чолі з США почали виведення військ, бойовики зробили масштабний наступ і зараз контролюють більше території, ніж будь-коли за останні 20 років, – близько 40% країни.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» у більшості своїх провінцій. Наступ талібів розпочався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 із 34 провінцій Афганістану, а останніми тижнями таліби почали нападати і на інші території.

Під час зіткнень між членами Талібану та силовиками в Афганістані загинуло щонайменше 46 талібів, ще 25 отримали поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: