Узбекистан привів армію у повну боєготовність, через загострення в Афганістані

Читать на русском
Міністерство оборони Узбекистану привело армію у бойову готовність у зв'язку із загостренням ситуації на кордоні з Афганістаном.
armyinform.com

Міністерство оборони Узбекистану привело армію у бойову готовність у зв'язку із загостренням ситуації на кордоні з Афганістаном.

Про це повідомляє centralasia.media.

Раптова перевірка боєготовності армії обумовлена збільшенням військово-політичної ситуації в сусідньому Афганістані, особливо у прикордонних районах.

«23 червня 53 військовослужбовців афганських прикордонних військ і бійців місцевого ополчення зі зброєю перейшли на територію Узбекистану в районі повіту Шортепа. Після проведення необхідних процедур дізнання і слідчих дій військові були повернуті на батьківщину», – йдеться в повідомленні.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Активний наступ талібів в Афганістані змушує прихильників уряду бігти в прикордонні регіони і різко погіршує ситуацію у країнах Центральної Азії. У Міністерстві закордонних справ Узбекистану заявили про призупинення будь-яких незаконних дій на прикордонних територіях і закликали до підтримки стабільних відносин з сусідньою країною.

Нагадаємо, Азербайджан заявив про обстріл на кордоні з Вірменією. Як зазначили в Баку, вірменські військові вели вогонь зі стрілецької зброї з позицій, які розміщено біля села Йухари Шорджа Варденисського району.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: