ДБР обшукує «Кузню на Рибальському» та «Богдан Моторс» – ЗМІ

Читать на русском
В ході досудового розслідування проводиться детальне вивчення обставин можливого перевищення влади чиновниками Міноборони України.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Державне бюро розслідувань обшукує приміщення кількох оборонних підприємств у Києві та інших областях у рамках відкритого кримінального провадження, яке стосується фактів придбання Міністерством оборони України військової техніки, обладнання та послуг неналежної якості.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на власне джерело в ДБР.

«Зокрема, слідчі дії проводяться на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» та в підрозділах ПАТ «АК «Богдан Моторс». Протягом 2015-2019 років дані підприємства уклали з Міністерством оборони дорогі контракти на поставку до ЗС України військових автомобілів, обладнання та надання послуг з обслуговування агрегатів військових кораблів, а саме: поставку понад 300 медичних автомобілів Богдан 2251; понад 800 автомобілів підвищеної прохідності Богдан (МАЗ) 63172; проведення ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті «Гетьман Сагайдачний», закупівлі малих броньованих артилерійських катерів «Гюрза-М», «Кентавр» та інші», - йдеться в повідомленні.

Джерело додало, що в ході досудового розслідування проводиться детальне вивчення обставин можливого перевищення влади чиновниками Міноборони України.

Мається на увазі завищення вартості товарів і послуг та постачання до підрозділів Збройних сил України в особливий період неякісної продукції, яка не відповідає вимогам Державних стандартів.

Нагадаємо, в грудні 2020 року повідомлялося, що завод «Кузня на Рибальському» повернув до держбюджету понад 300 млн грн.

У січні 2021 стало відомо, що Міністерство оборони готує судовий позов проти ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» через несвоєчасне постачання розвідувального корабля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: