У МЗС України викликали послів ФРН і Франції через бажання покликати Путіна на саміт ЄС

Читать на русском
За словами представників Міністерства, посли запевнили, що ініціатива із запрошенням Путіна була всього лише висунутою для обговорення ідеєю
МЗС Україниpicture-alliance

Міністерство закордонних справ України 25 червня викликало для пояснень послів Франції та Німеччини через ініціативу Берліна і Парижа запросити на саміт Європейського Союзу президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

«Українська сторона зазначила, що така ініціатива йде врозріз санкційній політиці ЄС, прийнятій у відповідь на агресію РФ проти України, підриває європейську солідарність на тлі ескалації Росією ситуації на тимчасово окупованих територіях і кордонах України, не закликає Москву до виконання Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.

За словами представників Міністерства, посли запевнили, що ініціатива із запрошенням Путіна була всього лише висунутою для обговорення ідеєю, яку велика частина країн Євросоюзу не підтримала.

«Посли підтвердили, що Німеччина і Франція є незмінними друзями України, продовжують докладати зусиль для відновлення територіальної цілісності та суверенітету нашої держави. Сторони домовилися, що подібні питання будуть обговорюватися з Україною перед їх оприлюдненням», - додали в МЗС.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС повинен безпосередньо поговорити з президентом Росії Путіним, щоб спробувати поліпшити відносини.

Однак через кілька днів лідери ЄС відхилили пропозицію провести зустріч з Путіним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: