Антикорупційний суд не закрив справу хмельницького депутата

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання обвинуваченого депутата про закриття кримінального провадженні.
Микола Харкавий

Вищий антикорупційний суд не закрив кримінальне провадження за обвинуваченням депутата Хмельницької обласної ради Миколи Харкавого у підбурюванні до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі.

Таке рішення 9 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання обвинуваченого (Миколи Харкавого – ред) про закриття кримінального провадження на підставі пункту 3 частини 1 статті 284 КПК України, – відмовити», – йдеться в рішенні.

У клопотанні Харкавий просив закрити справу на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК, тобто не встановлення достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати. Він також вказував, що підозру йому вручив детектив НАБУ, а не керівник САП, як того вимагав п. 1 ч. 1 ст. 481 КПК України в редакції закону, що діяла на той час. До того ж, у справі нібито було доручення керівника САП на вручення підозри детективом НАБУ.

Однак судді всі доводи відкинули й відмовили у задоволенні клопотання.

За версією слідства, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тисяч доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

Нагадаємо, шпальну справу про збитки ПАТ «Укрзалізниця» передали до антикорупційного суду. Також до ВАКС направили справу про збитки Харківобленерго.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: