Україна святкує День Конституції

Читать на русском
В Україні 28 червня відзначають державне свято - День Конституції. Сьогодні їй виповнюється 25 років.
фото ukrinform.com

В Україні 28 червня відзначають державне свято - День Конституції. Сьогодні виповнюється 25 років з дня ухвалення Основного закону.

Конституція України була прийнята 0 9:18 ранку 28 червня 1996 року. За неї віддали голоси 315 народних депутатів (при 300 необхідних), і вони голосували окремо за кожну статтю. Для цього Верховна рада була змушена безперервно пропрацювати 24 години.

Які зміни до Конституції пропонують внести президент і депутатиВолодимир Зеленський пропонує скоротити чисельність Ради, а депутати ‒ змінити порядок призначення директорів НАБУ і ДБР.

З усіх пострадянських республік, Україна прийняла Конституцію останньою. Захід назвав її однією з найдемократичніших у світі.

Сьогоднішній святковий день в країні є офіційним вихідним.

У Києві сьогодні о 10:00 планується підняття Державного прапора України на площі Конституції. Після завершення церемонії на площі встановлять пам'ятний знак «Тризуб».

Об 11:00 розпочнеться урочисте засідання Верховної ради. Пленарних засідань цього дня не буде.

Кожен президент України пропонував свої зміни до Конституції. «Слово і діло» пропонує подивитися, які зміни в неї хотіли внести президенти, у тому числі Володимир Зеленський.

Також ми написали про те, що депутати обіцяють на рахунок змін до Конституції.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» призначила додаткові поїзди на святкові вихідні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: