Україна отримала три копії Конституції Пилипа Орлика

Читать на русском
Україна отримала від архіву Швеції три копії Конституції Пилипа Орлика. У серпні, вперше за 311 років, до України потрапить оригінал документа.
president.gov.ua

Україна отримала від архіву Швеції три копії Конституції Пилипа Орлика. Крім того, до Дня незалежності до України привезуть оригінал документа.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на урочистому засіданні Верховної ради з нагоди Дня Конституції.

Які зміни до Конституції пропонують внести президент і депутатиВолодимир Зеленський пропонує скоротити чисельність Ради, а депутати ‒ змінити порядок призначення директорів НАБУ і ДБР.

«Національний архів Швеції передав Україні три копії Конституції Пилипа Орлика. Одна вже з ранку була виставлена ​​у фойє Верховної ради. Друга буде перебувати в Офісі президента. Третя - у Конституційному суді після його оновлення і перезавантаження. До тридцятої річниці Незалежності України вперше за 311 років до України потрапить оригінал Конституції Пилипа Орлика», - заявив Зеленський.

За його словами, оригінал Конституції, а також булаву гетьманів Пилипа Орлика та Івана Мазепи всі бажаючі зможуть побачити у Софійському соборі.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні ВР Зеленський вніс законопроект про великий герб України.

В Україні 28 червня відзначають День Конституції. Сьогодні виповнюється 25 років з дня прийняття Основного закону.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які зміни в неї хотіли внести президенти, у тому числі Володимир Зеленський.

Також ми писали про те, що депутати обіцяють на рахунок змін до Конституції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: