Лазебна розповіла про Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору

Читать на русском
У Міністерстві соціальної політики розповіли детальніше про стратегію створення безбар'єрного простору в Україні.
Слово і діло

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна детально розповіла про підготовку плану дій з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Серед найближчих дій вона виділила державні стандарти із соціальних послуг з перекладу жестовою мовою, супроводу осіб з порушенням зору, супровід людей з інвалідністю під час працевлаштування та соціально-трудової адаптації.

«Вони допомагають розширити можливості спілкування, освіти, працевлаштування для людей з інвалідністю», – пояснює Лазебна.

Також вона додала, що важливим кроком є цифрова безбар’єрність.

«Ми розуміємо, що цифрова безбар’єрність – це вимога часу, тому значну частину послуг Пенсійного фонду та послуг щодо призначення соціальних допомог перевели в онлайн… Ми створюємо єдину інформаційну систему соціальної сфери, яка надасть кожній людини можливість уникнути черг та збору купу довідок», – зазначила міністр.

За словами Лазебної, план дій таргетує потреби кожної окремої соціальної групи і забезпечує комплексний підхід для усунення виявлених бар’єрів.

«Найважливіший елемент стратегії – зміна філософії соціального захисту. Від надання пільг до створення можливостей», – наголосила міністр.

Нагадаємо, раніше ми розбирали, коли запрацює програма допомоги малозабезпеченим на відкриття бізнесу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: