У Японії перезапустять старий ядерний реактор

Читать на русском
Kansai Electric Power, яка обслуговує Осаку та її промислові околиці перезапустить реактор на своїй станції Mihama.
Alpsdake

У середу, 23 червня,компанія Kansai Electric Power, яка обслуговує Осаку та її промислові околиці перезапустить реактор № 3 на своїй станції Mihama.

Реактор є найстарішим, який було відновлено після катастрофи 2011 року, і йому потрібно було отримати спеціальне схвалення, щоб продовжити термін його експлуатації понад стандартний 40-річний ліміт, пише Reuters.

Більшість реакторів в Японії залишаються закритими після аварії, підкресливши недоліки в регулюванні та контролі.

Тацуджіро Сузукі, колишній заступник голови Комісії з питань атомної енергії кабінету міністрів, заявив, що має сумніви щодо того, як було отримано схвалення на перезапуск.

Він сказав, що стурбований недостатньою прозорістю та використанням субсидій, щоб отримати необхідне схвалення для перезапуску.

Нагадаємо, Mihama є одним з 16 реакторів, які отримали або попереднє, або остаточне погодження на повторний запуск, порівняно з 54 реакторами, які колись постачали близько третини електроенергії Японії до Фукусіми. Громадськість залишається проти ядерної енергетики, як показують опитування громадської думки.

Раніше ми писали, що уряд Японії прийняв рішення скинути воду з атомної електростанції «Фукусіма-1» в океан. Як зазначає японський уряд, воду очистили від радіоактивних частинок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: