Шмигаль обговорив ситуацію на ЧАЕС з гендиректором МАГАТЕ

Читать на русском
Були порушені теми подолання наслідків аварії на ЧАЕС і розвиток ядерної енергетики в цілому
Денис Шмигаль і Маріано Россіkmu.gov.ua

На зустрічі в Києві 26 квітня, в річницю трагедії на ЧАЕС, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссе обговорили перетворення об'єкта Чорнобильської АЕС в екологічно безпечну систему.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем'єр-міністр нагадав, що Україна отримала ліцензію на експлуатацію сухого сховища відпрацьованого ядерного палива. Це дозволить транспортувати ядерне паливо зі сховища, яке було побудовано ще під час ліквідації аварії в 1986 році.

Роковини Чорнобильської катастрофи: які обіцянки дають українські політикиРоковини аварії на Чорнобильській АЕС. Політики найчастіше обіцяють підвищити чорнобильцям пенсії.

Також були порушені теми подолання наслідків аварії на ЧАЕС і розвиток ядерної енергетики в цілому. Прем'єр розповів, що Україна розробила стратегію переходу до відновлюваних джерел енергії.

«Ядерна енергія становить базу енергетичної системи України. Наша ядерна енергетична галузь функціонує відповідно до національних та міжнародних стандартів та вимог МАГАТЕ щодо забезпечення ядерної та радіаційної безпеки. При цьому Україна демонструє надійність і прозорість існуючої системи контролю за ядерними матеріалами», - заявив Денис Шмигаль.

Крім того, він додав, що у 2023 році Українська енергетична система повинна синхронізуватися з європейською мережею ENTSO-E, що має сприяти подальшому розвитку ядерної енергетики в Україні.

Нагадаємо, в понеділок, 26 квітня, в Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш опублікував звернення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: