Скидання води з Фукусіми: у МАГАТЕ прокоментували рішення Японії

Читать на русском
Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі привітав рішення Японії скинути в океан очищену воду з аварійної АЕС Фукусіма-1
Фото з відкритих джерел.

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі привітав рішення Японії скинути в океан очищену воду з аварійної АЕС «Фукусіма-1».

Про це він написав у Twitter у вівторок.

«Я вітаю оголошення Японії про те, як вона буде утилізовувати очищену воду, що зберігається на атомній електростанції у Фукусімі. МАГАТЕ працюватиме з Японією до, під час і після скидання води, щоб сприяти забезпеченню здійснення цього без негативного впливу на здоров'я і довкілля», - заявив Гроссі.

Він підкреслив, що контрольовані скиди води в море регулярно використовуються атомними електростанціями по всьому світу і в регіоні у відповідності з суворими стандартами і правилами безпеки й охорони довкілля.

Нагадаємо, після руйнівного землетрусу й цунамі 11 березня 2011 року в Японії на розташованій на північному сході країни АЕС Фукусіма-1 була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. Влада евакуювала людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС.

Початок скидання води заплановано приблизно на 2023 рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: