Тарифи щороку зростатимуть мінімум на 25-30% — прогноз ексміністра

Читать на русском
Щорічне зростання до 2024 року комунальних тарифів буде мінімум 25−30%. Відповідно, доходи населення мають бути сплановані вище цього рівня, тому що крім зростання тарифів на ЖКП, ще ростуть ціни на продукти харчування.
Слово і діло

Українцям варто готуватися до суттєвого підвищення комунальних тарифів.

Таку думку висловив ексміністр соціальної політики України Андрій Рева.

«По факту ми бачимо, що за перші чотири місяці цього року комунальні платежі виросли на 35%. У багатоквартирних будинках і великих містах 80% комунальних платежів зростуть на 30%, тому що закінчується дія Меморандуму між урядом та Асоціацією міст України», — пояснює Рева.

Колишній політик нагадав, що у січні було підвищення тарифів на газ і тоді ж було підписано Меморандум, що Нафтогаз буде фіксувати ціну на газ. А держава мала компенсувати підприємствам ТКЕ надлишкову вартість газу, спожиту ТКЕ в минулому опалювальному сезоні.

«Уряд зобов’язався знайти 20 млрд гривень, щоб погасити цю різницю в тарифах. По факту нічого не зроблено. Вони планують зараз передати питання ціноутворення на гарячу воду і опалення місцевим органам влади. А їм тепер нічого не залишиться, як підіймати ціну», — зазначає ексміністр.

Як за два роки змінилося фінансове становище українцівБільше половини українців відчули погіршення свого матеріального становища за два роки. Детальніше – на інфографіці.

Згідно з його прогнозами, щорічне зростання до 2024 року комунальних тарифів буде мінімум 25−30%. Відповідно, доходи населення мають бути сплановані вище цього рівня, тому що крім зростання тарифів на ЖКП, ще ростуть ціни на продукти харчування.

При цьому, згідно зі словами Реви, тарифна проблема вирішується шляхом активної соціальної політики, форсованим зростанням зарплат та пенсій, платоспроможності людей.

«А вони витрачають гроші на «Велике будівництво», президентський університет, посадку дерев — на все, що завгодно. Згадаємо навіть ситуацію з обіцянками 22 тисяч гривень зарплати медикам. Тобто, справа не в тому, що немає грошей — на те, що їм цікаве, вони знаходять мільярди, а на соціальну політику — зменшують», — підсумував Рева.

Нагадаємо, що Андрій Рева розповів про дві хвилі міграції українців.

Напередодні «Нафтогаз» підвищив місячний тариф на газ у липні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: