«Справи Майдану»: ДБР має намір судити заочно майже 90 підозрюваних

Читать на русском
У ДБР заявили, що близько 90 підозрюваних у справах Майдану судитимуть заочно. Вони ховаються в РФ.
фото РБК-Україна

Найближчим часом Держбюро розслідувань направить до суду справи щодо організаторів і виконавців злочинів на Майдані, які зараз переховуються в Росії.

Про це заявив заступник начальника Управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський, повідомляє Укрінформ у четвер, 18 лютого.

День пам'яті Героїв Небесної сотні: як політики обіцяли розслідувати злочини на МайданіВолодимир Зеленський обіцяв завершити розслідування справ Майдану, Ірина Венедіктова – передати деякі справи в суд у 2021 році.

«У суд направляються справи за спеціальною, заочною процедурою. Ми почали в цих справах активну роботу. У нас 88 підозрюваних у справах Майдану, які знаходяться в розшуку. Зараз ми отримуємо дозволи суду на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою через відсутність підозрюваних і в подальшому дозвіл на заочне спеціальне розслідування. Якщо й далі робота буде продовжуватися в цьому напрямку, то ми найближчим часом завершимо і направимо в суд всіх організаторів і виконавців, які ухиляються від слідства і суду та знаходяться в Росії», - сказав Яблонський.

Він додав, що із січня 2020 року, коли в ДБР створили підрозділ у справах Майдану, слідчі повідомили про підозру 44 фігурантам справ і направили до суду 26 обвинувальних актів щодо 37 осіб.

Якщо порахувати в сукупності, то за весь час розслідування справ Майдану до відповідальності притягнули 309 фігурантів, зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні в Раді генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що розраховує винести вироки у справах Майдану до кінця 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: