Україна вимагає допустити до Криму місії ООН та ОБСЄ

Читать на русском
Після повені жителям тимчасово окупованого Криму загрожує поширення нових інфекційних хвороб.

Після повені жителям тимчасово окупованого Криму загрожує поширення нових інфекційних хвороб.

Україна вимагає, щоб Росія забезпечила безперешкодний і повний доступ Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, заявила омбудсмен Людмила Денісова.

Переслідування, викрадення, тортури: ООН підготувала доповідь про ситуацію в окупованому КримуДоповідь фіксує численне ретроспективне застосування російського законодавства, тортури, викрадення, побиття і затримання українських громадян і корінного кримськотатарського населення

«Бездіяльність окупаційної влади РФ щодо забезпечення належного функціонування інфраструктури на півострові призвела до катастрофічних наслідків з людськими жертвами», - заявила вона.

При цьому Денісова закликала міжнародних партнерів посилити взаємодію, щоб змусити РФ виконувати зобов'язання за міжнародним гуманітарним правом.

Вона зазначила, що на тлі складної санітарно-епідеміологічної ситуації через коронавірус, населенню окупованого півострова загрожує поширення нових інфекційних хвороб.

«РФ має невідкладно виконати вимоги резолюції Генеральної Асамблеї ООН №75/192 і забезпечити безперешкодний і повний доступ до тимчасово окупованого Криму для міжнародних моніторингових місій, зокрема Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ» - заявила омбудсмен.

Раніше Денисова оцінила перспективи обміну полоненими.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: