ЄС продовжив ще на рік санкції проти Росії за окупацію Криму

Читать на русском
Європейський Союз ще на рік, до 23 червня 2022 року, подовжив термін дії санкцій проти Росії за анексію Криму.
Укрінформ

Європейський Союз ще на рік, до 23 червня 2022 року, подовжив термін дії санкцій проти Росії за анексію Криму.

Про це йдеться в заяві на сайті Ради ЄС.

Рада міністрів ЄС ухвалила сьогодні рішення продовжити санкції, що були введені у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією на наступний рік, до 23 червня 2022 року.

«ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права, відповідно до заяви Верховного представника з питань закордонних справ та політики безпеки від імені ЄС 16 березня 2020 року», – вказано у повідомленні.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Санкції включають цільової імпорт в ЄС товарів з Криму, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму. Крім того, санкції торкнуться експорту певних товарів і технологій кримським компаніям.

Вперше санкції були введені в червні 2014 року в відповідь на спроби підірвати територіальну цілісність України.

Нагадаємо, 24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи.

Президент Росії Володимир Путін, коментуючи непередбачуваність політики Москви, назвав захоплення українського Криму в 2014 році «адекватною реакцією» на загрози. Він сподівається, що зможе домовитися із США щодо правил поведінки у вирішенні регіональних конфліктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: