Денісова оцінила перспективи обміну полоненими

Читать на русском
Україна підготувала списки на обмін полоненими і передала їх в Москву, Луганськ і Донецьк. Однак, прогнози щодо обміну поки не оптимістичні.
Фото з відкритих джерел.

Україна підготувала списки на обмін полоненими і передала їх в Москву, Луганськ і Донецьк, але прогнози щодо обміну поки що не оптимістичні.

Про це заявила український омбудсмен Тетяна Денісова.

Повернути полонених і скорегувати Мінські угоди: що Зеленський обіцяв по ДонбасуВолодимир Зеленський обіцяв зробити все, щоб закінчити війни. А також повернути всіх полонених і скорегувати текст мінських угод.

За її словами, за два роки (2018-2019), коли ще могли домовлятися поза Мінським процесом, забрали 386 людей, з яких 265 вже звільнені, відбувши свої терміни покарання, вони вже вдома.

«Ще залишилося 450 таких осіб, з них 71 - засуджені довічно. Ми просимо, нам кажуть «ми подумаємо», ось на цьому тижні вони хочуть нам дати якусь відповідь з цього питання. Передати хоча б не людей, а кримінальні справи», - розповіла Денісова в інтерв'ю РБК-Україна.

Вона повідомила, що на території ОРДЛО є 220 кримінальних справ, щодо 235 громадян України, які були засуджені до 2014 року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зазначив, що російська сторона зриває обмін полоненими, оскільки досі не передала в ОБСЄ списки призначених для обміну осіб.

У ТКГ заявили, що оскільки на будь-яких переговорах щодо Донбасу Росія використовує питання з обміном утримуваних осіб, як ще один інструмент тиску, звільнення полонених громадян України може відбутися ще не скоро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: