ОБСЄ зафіксувала «Гради» на Донбасі

Читать на русском
Бойовики продовжують порушувати домовленості на Донбасі. Вони перешкоджають роботі спостерігачів ОБСЄ і розміщують важке озброєння на лінії відведення військ.
Фото з відкритих джерел.

Бойовики продовжують порушувати домовленості на Донбасі. Вони перешкоджають роботі спостерігачів ОБСЄ і розміщують важке озброєння на лінії відведення військ.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 22 червня.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про декілька випадків, що сталися 21 червня, коли збройні формування РФ перешкоджали їх роботі.

На непідконтрольному українському уряду блокпості в районі Староласпа двоє озброєних бойовиків відмовили патрулю в проїзді. Бойовики заявили, що на цій ділянці тривають інженерні роботи. Хоча представники ОБСЄ чітко бачили, як через блокпост проїжджають автомобілі.

На блокпості збройних формувань в районі Нової Мар'ївки озброєний член збройних формувань відмовив команді СММ у проїзді на схід.

А в пункті пропуску на кордоні біля Довжанського член збройних формувань сказав патрулю місії покинути цей район, пославшись на «накази від командирів».

Також, Бойовики не давали спостерігачам проводити моніторинг з допомогою безпілотників в районі Олександрівки та на блокпості в Горлівці.

Крім того, спостерігачам вдалося виявити реактивні систем залпового вогню, розміщені в порушення ліній відведення в непідконтрольному уряду районі Луганської області.

Відомо, що поблизу селища Кришталевий (колишній Красний Луч) бойовики розмістили 20 «Градів».

Нагадаємо, «Слово і діло» традиційно проаналізувало, скільки обстрілів було в зоні ООС упродовж травня та яких втрат зазнала Україна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: