Генсек ОБСЄ завтра відвідає Росію: говоритимуть про Україну

Читать на русском
Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Шмід завтра, 21 червня, відвідає Росію для зустрічей з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та іншими чиновниками.
Фото DW

Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Шмід завтра, 21 червня, відвідає Росію для зустрічей з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та іншими чиновниками.

Про це повідомляють у пресслужбі ОБСЄ.

Шмід та російські посадовці обговорять широке коло регіональних та тематичних питань, які стосуються безпеки та стабільності в ОБСЄ.

Водночас в російському МЗС повідомили, що Лавров хоче обговорити з генсеком ОБСЄ роботу Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, а також діяльність спостерігачів ОБСЄ на території України.

«Міністр Лавров буде скаржитися на те, що Україна нібито не хоче виконувати мінські домовленості, а також спробує вмовити ОБСЄ «вплинути» на українську сторону для того, щоб Україна почала прямі переговори з підконтрольними Кремлю бойовиками в ОРДЛО», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський хоче розширити моніторинг ОБСЄ – в першу чергу, на кордоні, в Криму та на морі.

В ОБСЄ назвали основні причини загибелі мирних жителів на Донбасі – це міни, боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети. З листопада 2019 року по березень 2021 року СММ підтвердила інформацію про 76 жертв серед цивільного населення (20 загинули та 56 отримали поранення), які були викликані спрацьовуванням мін, боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: