Бойовики обмежують діяльність місії ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
Діяльність місії ОБСЄ на Донбасі обмежують проросійські бойовики. Співробітникам організації не дають доступу до об'єктів.
Укрінформ

Діяльність місії ОБСЄ на Донбасі обмежують проросійські бойовики. Співробітникам організації не дають доступу до об'єктів.

Про це заявила генсек ОБСЄ Хельга Шмід.

Вона зазначила, що на діяльність ОБСЄ накладені серйозні обмеження, особливо на непідконтрольних уряду України територіях. Вони не можуть повністю виконувати свою роботу.

Генсек назвала «дивним» той факт, що спостережні місії ОБСЄ вдалося сформувати, а також підкреслила важливість відновлення роботи контрольних пропусків в'їзду-виїзду (КПВВ).

Майже 300 обстрілів і чотири жертви: як минув травень в ООССкільки обстрілів було в зоні ООС упродовж травня та яких втрат зазнала Україна, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Важливо знову відкрити пункти перетину кордонів і КПП, тому що практично 96% переходів закриті, а це дуже сильно б'є по можливостях людей, які там живуть. Особливо по літнім людям. Це серйозна перешкода на шляху до повернення до нормального життя», – зазначила генсек ОБСЄ.

Нагадаємо, Російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка». Рух дорожнім коридором до контрольного пункту «Новотроїцьке» окупанти відкривають лише двічі на тиждень, але пасажиропотік суттєво обмежений.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: