Рік після вибуху на Позняках: велика частина постраждалих досі без житла

Читать на русском
Троє з постраждалих у трагедії на Позняках за рік померли. Нового житла вони від влади так і не дочекалися.
Вибух на Познякахkyiv.comments.ua

Майже рік тому в столичному мікрорайоні Позняки стався вибух у багатоповерхівці. П'ятеро мешканців будинку загинули, понад сорок сімей залишилися без даху над головою. Компенсацію більшої їх частини досі не виплатили.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Позняківці» розповіли журналістам, що троє з постраждалих за рік померли. Нового житла вони від влади так і не дочекалися. У Дарницькій РДА заявили, що 40 сімей вже отримали сертифікати на нове житло, 28 - кошти на ремонт квартир та меблі. А коли отримають грошову допомогу інші - невідомо.

Вибух на Позняках в Києві: скільки аварій через побутовий газ сталося в УкраїніВ Україні від побутового газу щороку гинуло понад 50 осіб. Тільки за перший місяць 2019 року сталося 14 аварій.

«Нам виставлено усну вимогу про те, що ми повинні знятися з місця реєстрації та відмовитися від нерухомості. Не всі можуть знятися з місця реєстрації місця проживання», - розповіла одна з постраждалих у трагедії.

При цьому відзначається ряд явних прорахунків влади:

  • нові квартири виділені в трьох ЖК, які розташовані в різних районах Києва;
  • переважна частина квартир не має підведених комунікацій;
  • сім сімей нове житло взагалі досі бачили тільки на папері.

Нагадаємо, потужний вибух стався 21 червня в одній з багатоповерхівок на Позняках в Києві, в результаті чого були зруйновані кілька поверхів будівлі. За попередніми даними рятувальників, на місці вибуху загинули три людини та ще двоє, ймовірно, знаходяться під завалами, п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати. Мешканці будинку розповіли, що перед вибухом відчували запах газу.

Демонтувати напівзруйновану будівлю почали в грудні 2020 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: