Пошкоджений вибухом будинок на Позняках повністю знесуть

Читать на русском
Пошкоджений унаслідок вибуху будинок на Позняках у Києві повністю знесуть. Експерти розробляють план щодо демонтажу.
Фото: facebook.com/DronariumUkraine

Пошкоджений унаслідок вибуху житловий будинок у Києві буде повністю демонтований. Експерти працюють над проєктом, щоб при знесенні не пошкодити сусідні будинки.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу в п'ятницю, 26 червня.

Вибух у житловому будинку в Києві: чи можливо убезпечити себеУбезпечити себе від надзвичайних катастроф можна тільки спільно із сусідами, вважає експерт.

«Будинок, як і говорили раніше фахівці, буде повністю демонтований. Вже розробляють спеціальний проєкт, як це зробити, щоб не сталося нових обвалів і щоб не нашкодити сусіднім будинкам», – сказав Кличко.

Він уточнив, що спеціальна комісія вже провела обстеження сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, і будинку на вулиці Григоренка, 41.

За висновком експертів, пошкоджень сусідніх секцій дому на вул. Григоренка, 41, які могли б вплинути на обвал, фахівці не виявили. Тому штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій ухвалив рішення про повернення жителів цих будинків до своїх квартир.

Нагадаємо, 21 червня в Києві на Позняках стався вибух у багатоповерхівці, було зруйновано кілька поверхів. Всього пошкоджено 16 квартир. Рятувальники виявили тіла п'яти загиблих.

Київ виділить із резервного фонду 30 млн грн на житло постраждалим унаслідок вибуху.

ДСНС 23 червня завершила пошукові роботи на місці вибуху.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: