Вибух на Позняках: п'яти газовикам повідомили про підозру

Читать на русском
Вибух у будинку на Позняках. П'яти працівникам Київгазу оголосили про підозру в порушенні правил безпеки, через що і сталася трагедія.
Вибух на Познякахgp.gov.ua

Через вибух у багатоповерховому житловому будинку в столиці на Позняках п'ятьом посадовим особам АТ «Київгаз» оголосили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у понеділок, 26 квітня.

Вибух на Позняках в Києві: скільки аварій через побутовий газ сталося в УкраїніВ Україні від побутового газу щороку гинуло понад 50 осіб. Тільки за перший місяць 2019 року сталося 14 аварій.

Підозру пред'явлено першому заступнику голови правління АТ «Київгаз» і ще чотирьом посадовим особам - трьом головним інженерам управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці.

Їх підозрюють у порушенні правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

«Відповідно до висновку комплексної судової експертизи, службові особи АТ «Київгаз» під час здійснення повірки побутових лічильників газу у будинку по вул. Соломії Крушельницької допустили порушення вимог ряду нормативно-правових актів в частині встановлення технологічної перемички – байпасу у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу», - говориться в повідомленні.

У відомстві додали, що саме в результаті цих порушень 21 червня 2020 року у будинку вибухнув газ. Тоді загинули п'ятеро людей, троє постраждали. Матеріальні збитки від зруйнованих квартир склали понад 53 млн гривень.

«Наразі також вживаються заходи щодо заочного повідомлення про підозру ще одній особі, яка з серпня 2020 року знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають», - додали в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, майже через тиждень після вибуху в будинку на Позняках у «Київгазі» пройшли обшуки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: