Путін назвав захоплення Криму «адекватною реакцією» на загрози

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін, коментуючи непередбачуваність політики Москви, назвав захоплення українського Криму в 2014 році «адекватною реакцією» на загрози.

Президент Росії Володимир Путін, коментуючи непередбачуваність політики Москви, назвав захоплення українського Криму в 2014 році «адекватною реакцією» на загрози. Він сподівається, що зможе домовитися із США щодо правил поведінки у вирішенні регіональних конфліктів.

Про це він заявив на пресконференції після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Женеві.

Зустріч Байдена та Путіна в Женеві: що відомоДжо Байден і Володимир Путін 16 червня проведуть переговори в Женеві. Що відомо про зустріч – у матеріалі Слово і діло.

«Якщо ви візьмете ситуацію, пов'язану з Україною і Кримом - від цього всі танцюють, правда? А що стабільного у тому, що (США, - ред.) підтримали державний переворот у Україні, коли колишній президент Янукович погодився з усіма вимогами опозиції. Він готовий був по суті відійти від влади і через три місяці оголосити вибори. Ні, треба було зробити кривавий переворот, який призвів до відомих наслідків - південний схід та Крим. І ви вважаєте, що ми ведемо себе непередбачувано?», - зазначив Путін.

На його думку, Росія нібито веде себе абсолютно «адекватно щодо загроз».

«Вважаю, що для того щоб ситуація була справді стабільною, нам потрібно домовитися про правила поведінки у всіх тих областях, які ми сьогодні згадували - це й стратегічна стабільність, це й кібербезпека, це вирішення питань, пов'язаних із регіональними конфліктами. Мені здається, що про все це можна домовитися. У всякому разі у мене склалося таке враження за результатами нашої зустрічі із президентом Байденом», - зазначив Путін.

Раніше президенти США і Росії схвалили спільну заяву щодо стратегічної стабільності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: