За кордоном заблокували $360 мільйонів українських активів

Читать на русском
Офіс Генпрокурора та МЗС домовилися ініціювати укладення міжурядових угод про умови повернення конфіскованих активів.
Пресслужба ДБР

Офіс Генпрокурора та Міністерство закордонних справ скоординують зусилля щодо повернення з-за кордону активів, які належать Україні та були незаконно привласнені колишніми високопосадовцями і пов’язаними з ними фізичними та юридичними особами.

Про це домовлено на зустрічі міністра закордонних справ Дмитра Кулеби і Генпрокурора Ірини Венедіктової, як повідомляє пресслужба ОГП.

«Наразі в іноземних юрисдикціях заблоковані понад 360 мільйонів доларів, виявлені під час розслідування кримінальних проваджень лише щодо двох колишніх високопосадовців та одного бізнесмена-ексдепутата. Українські активи виявлені у США, Латвії, Литві, Ліхтенштейні, Швейцарії, Антигуа і Барбуді тощо. Всюди в цих коштів різний статус, але завдання в нас одне – повернути їх у державу», – сказала Венедіктова.

Згідно з її словами, задля активізації цих процесів необхідно задіяти всі зусилля, зокрема міжнародне правове співробітництво у кримінальних провадженнях, пов’язаних з корупцією та відмиванням коштів, а також дипломатичний діалог.

Своєю чергою Кулеба зазначив, що корупціонери не лише обкрадали державну скарбницю, а й активно ховали привласнені активи за кордоном, тож без допомоги МЗС у їх пошуку прокуратурі не обійтися.

«Ми домовилися з Офісом Генпрокурора докласти додаткових зусиль задля пошуку та виявлення за кордоном незаконно привласнених активів і про переговори з іноземними державами щодо способів їх повернення», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, що очільниця Офісу генпрокурора затвердила інструкцію, якою розширює свій вплив на прокурорів антикорупційної прокуратури через службові розслідування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: