Венедіктова розширює свій вплив на прокурорів САП

Читать на русском

Очільниця Офісу генпрокурора затвердила інструкцію, якою розширює свій вплив на прокурорів антикорупційної прокуратури через службові розслідування.
Ірина Венедіктова

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова затвердила нову інструкцію щодо службових розслідувань, згідно якою за відсутності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури лише генпрокурор або виконувач його обов'язків може призначати службові розслідування стосовно прокурорів САП.

Вказана інструкція затверджена наказом Венедіктової від 16 червня, повідомляє «Слово і діло».

В старій редакції від 2017 року інструкції про порядок проведення службових розслідувань в органах прокуратури було вказано, що починати службові розслідування може керівник САП або виконувач його обов'язків. Водночас у затвердженій Венедіктовою інструкції це змінюється: службові розслідування може лише керівник антикорупційної прокуратури.

Також внесено зміни у перелік осіб, які можуть призначати службові розслідування стосовно прокурорів САП. Раніше це міг робити керівник антикорупційної прокуратури або виконувач його обов'язків. Але в новій редакції вже вказують, що такі повноваження лише у голови САП, а за його відсутності призначає службові розслідування генпрокурор чи його в.о.

Крім того, Венедіктова внесла такі самі зміни й до переліку осіб, які можуть скасувати висновок службового розслідування стосовно прокурора САП. Раніше це міг робити керівник САП або його в.о. Наразі ж цим опікується виключно голова антикорупційної прокуратури, а за його відсутності – генпрокурор або його в.о.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Слово і діло» в.о. керівника САП Максим Грищук розповів, що за відсутності повноцінного голови САП в антикорупційній прокуратурі не можуть самостійно призначати групи прокурорів, відкривати кримінальні провадження тощо.

Раніше генпрокурор Венедіктова втрутилася у справу НАБУ і САП стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова та змінила там групу прокурорів. Пізніше її заступник взагалі забрав це провадження і передав в Службу безпеки України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: