Закон про олігархів стане «вакциною від вірусу красивого життя» – Венедіктова

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова прокоментувала боротьбу з корупцією в Україні та президентський законопроєкт про деолігархізацію.
Ірина ВенедіктоваФото с Facebook

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова прокоментувала боротьбу з корупцією в Україні та президентський законопроєкт про деолігархізацію.

Свою думку вона озвучила у вівторок, 15 червня, в Києві на форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

За її словами, боротьба з корупцією в Україні буде ефективною, тільки якщо всі перестануть брати і давати хабарі.

«Щоб досягти необхідного результату (в боротьбі з корупцією - ред.), все громадянське суспільство повинно перестати давати хабарі і брати їх», - заявила генпрокурор.

Також, на її думку, необхідно боротися не тільки з наслідками корупції, але і з її витоками - «олігархічною системою і неприборканою бюрократією».

Венедіктова висловила впевненість в тому, що після ухвалення президентського законопроекту про деолігархізацію «політики і чиновники отримають від держави безкоштовну вакцину від зараження вірусом красивого життя».

«Якщо вона не спрацьовує, то пацієнт відправляється на тривалий карантин, після якого в політику вже не повернутися», - додала генпрокурор.

Ще одна складова готовності боротися з корупцією, підкреслила Венедіктова, це належне розслідування кримінальних справ, які стосуються і олігархів і їхніх бізнес-інтересів.

Нагадаємо, в Раді планують ухвалити законопроект президента Володимира Зеленського за основу до кінця поточної сесії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: