Суд зобов'язав НАБУ розслідувати заволодіння землею Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув скаргу Міноборони на невнесення Національним бюро відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Міністерство оборони

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро розслідувати факти ймовірного незаконного вилучення земельної ділянки площею 115 га, яка перебувала у володінні Міністерства оборони України.

Таке рішення 27 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

8 квітня представник Міноборони звернувся до НАБУ із заявою про злочин. Згідно заяви, посадові особи Гореницької сільської ради Києво-Святошинського району Київської області в 2006 році вчинили дії нібито по незаконному вилученню земельної ділянки площею 115 га, яка перебувала у володінні Міноборони. На думку МО, це було зроблено без відповідної згоди та шляхом незаконної передачі її до земель запасу Гореницької сільради. В подальшому землю було виділено і передано у власність та користування фізичним та юридичним особам, чим заподіяно шкоду державі в особливо великих розмірах понад 109 млн грн.

Однак, НАБУ не порушило кримінальне провадження і тому представник Міноборони подав до суду скаргу на бездіяльність. Детектив вказав, що вказані події були понад 15 років тому, а рішення Гореницької сільради було скасоване в Господарського суді. Втім суд зобов'язав НАБУ порушити вказане провадження.

Відзначимо, що термін давності за вказаними подіями спливає у 2021 році.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно посадовців «Енергоатому». Також антикорупційний суд зобов'язував привезти свідка у справі колишнього залізничника.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: