Зеленський запросив нового прем'єра Ізраїлю на саміт Кримської платформи

Читать на русском
Зеленський заявив, що розраховує на плідну співпрацю між ізраїльським та українським урядами
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з новим прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом. Зеленський запросив Беннета відвідати Україну і взяти участь у саміті Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба президента України.

«Наші дружні народи об'єднує багатовікова спільна історія і тісні міжлюдські контакти. Спільними зусиллями повинні поглибити близькі, партнерські відносини між Україною та Ізраїлем. Розраховую на подальшу плідну співпрацю з вами та вашим урядом», - сказав Зеленський.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Ізраїльський парламент - Кнесет - 13 червня відсторонив від посади прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху після того, як він 12 років пробув на чолі держави. Новим прем'єр-міністром став Нафталі Беннет.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Установчий саміт Кримської платформи пройде 23 серпня 2021 року в Києві, напередодні 30-річчя Незалежності України. Також багато європейських і світових лідерів вже дали попередньо згоду на участь у саміті Кримської платформи. При цьому Міністерство закордонних справ України не розголошуватиме інформацію про лідерів іноземних держав, що дали згоду на участь в установчому саміті, аж до дати початку саміту в серпні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: