ЄС виділить Україні кошти на розвиток регіонів

Читать на русском
ЄС і німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) запускає програму, яка передбачає фінансову підтримку для регіонів України в розмірі 30 млн євро.

ЄС і німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) запускає програму, яка передбачає фінансову підтримку для регіонів України в розмірі 30 млн євро.

У цілому проєкт Міцні регіони, вартістю 10 млн євро покликаний допомогти країні в підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, пише пресслужба представництва ЄС в Україні.

«Міцні регіони» є однією з трьох угод, яку Кабінет міністрів схвалив з Європейською комісією 6 жовтня в 2020 році:

  • Програма ЄС «Міцні регіони» на суму 30 млн євро;
  • «Механізм розвитку громадянського суспільства України» на суму 20 млн євро;
  • «Кліматичний пакет для стабільної економіки: (САЅЕ) в Україні» на суму 10 млн євро.

«І це можливо в результаті постійних зусиль із боку Європейського союзу підтримувати Україну перед лицем гібридних загроз, з якими вона стикається», - зазначає пресслужба.

Вже до 2023 року, проєкт «Міцні регіони» забезпечить жителів 80 регіонів комфортним і ефективним доступом до місцевих адміністрацій, медичних та соціальних послуг. Зокрема, програма профінансує підтримку КПП у Херсонській області на кордоні з окупованою Російською Федерацією Кримом, щоб створити для українців більш комфортні умови під час перетину кордону.

«У співпраці з європейськими партнерами ми сподіваємося подолати виклики і поліпшити якість життя наших громадян, покращуючи цей світ разом», - заявили в представництві ЄС.

Раніше Євросоюз оголосив основні принципи стратегії взаємовідносин з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: