Обвинувачена екссуддя програла позов до ВРП на її звільнення

Читать на русском
Верховний суд розглянув і залишив без задоволення скаргу обвинуваченої колишньої судді на рішення про її звільнення.
Олена Живцова

Верховний суд залишив без змін рішення Вищої ради правосуддя про звільнення судді Каланчацького районного суду Херсонської області Олени Живцової, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 3 червня ухвалила Велика палата ВС, повідомляє «Слово і діло».

«Скаргу (Олени Живцової – ред) на рішення Вищої ради правосуддя від 22 жовтня 2020 року, ухвалене за результатами розгляду скарги на рішення її Третьої дисциплінарної палати від 24 червня 2020 року, залишити без задоволення, а рішення ВРП від 22 жовтня 2020 року - без змін», – ідеться в рішенні.

Як встановило слідство, суддя Живцова розглядала адміністративну справу про притягнення до відповідальності Анатолія Лозінського за перевезення пасажирів без одержання ліцензії. Відповідний протокол стосовно нього склало Чорноморське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки. Зокрема, суддя запропонувала порушнику надати їй 5000 грн за закриття справи. При цьому вона зазначила, що у разі незгоди надати неправомірну вигоду, вона може ухвалити рішення про притягнення його до адміністративної відповідальності та накласти штраф у розмірі 17000 грн.

У день слухання справи суддя Живцова без присутності інших осіб сказала Лозінському, що за це правопорушення передбачений штраф у розмірі від 16 до 32 тисяч грн і повідомила йому, що пам'ятає про попередню їхню розмову. Потім суддя вивела чоловіка у коридор та сказала очікувати. Приблизно через 5-10 хвилин Живцова вийшла в коридор та запитала правопорушника, чи готовий він заплатити штраф. Після отримання підтвердження вона простягнула йому Кодекс про адміністративні правопорушення та відкрила його, куди Лозінський поклав хабара на суму 5000 грн. Надалі Живцова ухвалила постанову про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя не відсторонила суддю з Херсонської області. Раніше САП передала до суду обвинувальний акт стосовно Живцової. Пізніше, суд призначив підготовче засідання в її справі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: