ВРП відсторонила від здійснення правосуддя харківську суддю

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган задовольнив клопотання генерального прокурора про тимчасове відсторонення харківської судді.
Вища рада правосуддя

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя до набуття чинності вироку або закриття справи суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Ірину Грищенко, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«30 березня ВРП за участі прокурора САП розглянула клопотання генерального прокурора та відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності суддю одного з районних судів міста Харкова, яку викрито на отриманні 4 тисяч доларів неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Як підкреслили у САП, суддю відсторонили від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження у справі за його обвинуваченням.

27 травня НАБУ і САП спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили Грищенко одразу після отримання неправомірної вигоди у 4000 доларів. Пізніше їй повідомили про підозру.

За версією слідства, вона одержала ці кошти за винесення ухвали про повернення обвинуваченому у кримінальному провадженні понад 30 тисяч доларів. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з січня 2020 року.

Нагадаємо, за даними Судової влади України, Грищенко обрали заступницею голови Дзержинського райсуду Харкова лише 22 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: