Антикорупційний суд визначив заставу підозрюваній судді з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу підозрюваній судді.

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді 181 600 грн застави судді Дніпровського районного суду Дніпропетровської області Лалі Новік, яку НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«11 червня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, та застосував до судді Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області, яку викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 181,6 тисяч гривень», – ідеться в рішенні.

Також на суддю покладено низку процесуальних обов'язків, серед яких: прибувати за першою вимогою; не відлучатись з населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у вказаному кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрила суддю Новік на одержання неправомірної вигоди. За версією слідства, служителька Феміди вимагала та отримала 2500 доларів за ухвалення рішення в інтересах фізичної особи у цивільній справі.

Нещодавно керівництво Офісу генерального прокурора погодило повідомлення їй про підозру і судді вручили документ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: