Сейм Польщі закликав Німеччину відмовитися від запуску ПП-2

Читать на русском
Сейм Польщі ухвалив резолюцію щодо газопроводу Північний потік-2, через який Росія планує постачати газ до Німеччини.
Фото sejm.gov.pl

Сейм Польщі (нижня палата парламенту) ухвалив резолюцію щодо газопроводу «Північний потік-2», через який Росія планує постачати газ до Німеччини.

Про це повідомив польський телеканал TVN24.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Сейм Республіки Польща, висловлюючи солідарність з нашими сусідами у Центральній Європі, що перебувають під загрозою експансіонізму РФ, особливо з Україною, закликає ЄС і його держави-члени, в тому числі, перш за все, Німеччину, нашого союзника з НАТО і партнера в Євросоюзі, відмовитися від будь-якої підтримки для реалізації проекту газопроводу «Північний потік-2», - сказано в резолюції.

Польські парламентарі також закликали вжити заходів для припинення будівництва трубопроводу.

«Ми закликаємо США як нашого союзника в НАТО підтримувати і розширювати санкції проти організацій, що беруть участь в будівництві газопроводу», - наголошується в документі.

Резолюцію підтримали 452 парламентарія, проти був лише один.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова говорити про компенсації через «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: