На Донбасі окупанти закривають школи та виші – Денісова

Читать на русском
Окупанти в окремих районах Донбасу закривають школи, профтехучилища, технікуми та виші. На цей рік заплановано суттєве скорочення числа навчальних закладів.

Окупанти в окремих районах Донбасу закривають школи, профтехучилища, технікуми та виші. На цей рік заплановано суттєве скорочення числа навчальних закладів.

Про це в Telegram повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, в 2021 році на окупованому Донбасі будуть закриті і оптимізовані Свердловський професійний будівельний ліцей, Свердловський коледж кулінарної майстерності, Стаханівський педагогічний коледж, Луганський професійно-технічний коледж, Коледж технологій та дизайну Луганського державного педагогічного університету, Ясинуватський коледж Донецької академії управління.

Вступ до магістратури: як за три роки скоротилася кількість абітурієнтів та обсяги держзамовленьЯк за останні три роки змінювався попит на магістратуру в Україні, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також у містах Луганськ, Антрацит, Слов'яносербськ, Красний Луч та Свердловськ будуть закриті 5 шкіл, а ще 3 - реорганізовані.

«Це призведе до порушення права на освіту дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях і не мають можливості виїхати на підконтрольну урядові України територію», - зазначила Денисова.

Вона також закликала місії ООН і ОБСЄ відреагувати на ці факти.

Раніше на Донеччині викрито незаконне виготовлення і розповсюдження тестів на COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: