У МЗС звинуватили Росію в тому, що Україна не може отримати ПДЧ

Читать на русском
Міністр вважає, що Україна повинна продовжувати впровадження реформ, щоб розвіяти європейський скептицизм.
Дмитро Кулебаmfa.gov.ua

Україні не дають ПДЧ в НАТО тому, що ряд країн Європи, які перебувають в Альянсі, бояться Росію і не хочуть посилати їй «сигнал».

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова».

За його словами, Україна повинна продовжувати впровадження реформ, щоб розвіяти Європейський скептицизм.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

«Головна перешкода до надання Україні ПДЧ саме зараз - це небажання посилати такий сигнал Російській Федерації. І завдання зараз - працювати з цими скептиками, з країнами, які все ще мають якісь штучні занепокоєння, але паралельно продовжувати шлях трансформації України в інтересах українського народу», - сказав міністр.

Нагадаємо, 14 червня президент США Джозеф Байден на саміті НАТО висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу. Основна думка - він не виключає членства України в НАТО, але це справа дуже віддаленої перспективи.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: