Військовий потенціал НАТО нарощуватимуть для протидії Росії ‒ генсек

Читать на русском
У НАТО заявили, що нарощуватимуть свій військовий потенціал для того, щоб протидіяти агресії Росії.
Wikimedia.org

НАТО продовжуватиме нарощувати свій військовий потенціал і використовувати широку комбінацію різних інструментів для протидії російській агресії.

Проте, НАТО не прагне «відбивати» силу свого суперника, заявив глава організації Єнс Столтенберг CNBC.

«Підхід НАТО до Росії заснований на тому, що ми називаємо подвійним підходом – оборона і діалог. І це саме те, що ми робимо, коли зараз реалізували найбільші посилення нашої колективної оборони з часів закінчення холодної війни, і продовжуватимемо зміцнювати нашу колективну оборону з високою рівня готовності, додатковими військами і збільшеними інвестиціями в нашу оборону», – сказав він.

Столтенберг додав, що після багатьох років урізання оборонних бюджетів усіх членів тепер вкладають більше коштів.

«Ми не збираємося дублювати те, що робить Росія. Але ми відповімо дуже твердо і чітко, з широким поєднанням різних інструментів, як ми продемонстрували в останні роки», – сказав генсек

Ці коментарі пролунали напередодні очікуваної зустрічі президента США Джо Байдена і його російського колеги Володимира Путіна в Женеві 16 червня.

Вони з’явилися після інтерв'ю Путіна телеканалу NBC News в суботу, під час якого російський лідер заявив, що американо-російські відносини погіршилися до найнижчого рівня за останні роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: