Саміт НАТО: Столтенберг розповів про умови вступу до Альянсу

Читать на русском
Саміт НАТО. 14 червня у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі стартував саміт глав держав і урядів країн-членів. Вперше захід відвідає президент Сполучених Штатів Джо Байден.
Фото скрін.

Грузія стане членом НАТО, але лідери країн-членів Альянсу не назвали дати її вступу. Про це заявив сьогодні, 14 червня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком саміту.

За словами генсекретаря, двері в НАТО залишаються відчиненими.

Ірина ВерещукВіце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України
Верещук пообіцяла, що буде проведено всеукраїнський референдум з приводу вступу у НАТОСказано 22 квітня 2021 р.Статус обіцянки: Архів

«Інше повідомлення полягає в тому, що тільки країна-претендент, Грузія, і 30 союзників можуть прийняти рішення про розширення нашого Альянсу. Росія не має права втручатися в цей процес», — додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 14 червня у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі стартував саміт глав держав і урядів країн-членів. Вперше захід відвідає президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Що стосується тем, які планують розглянути - ініціатива реформування НАТО 2030 буде в центрі уваги. Також на порядку денному - зусилля з підтримання міжнародного порядку, у тому числі шляхом поглиблення партнерських відносин і планів щодо активізації навчань і нарощування потенціалу партнерів.

Раніше Столтенберг також заявив, що НАТО має взяти участь в усуненні наслідків зміни клімату для безпеки, у тому числі за рахунок скорочення викидів у військових цілях. За його словами, лідери також узгодять нову політику кіберзахисту - першу за сім років.

Також ми писали, що Україна значно посилила дипломатичний тиск на західні країни напередодні саміту НАТО в Брюсселі. Київ нагадує, ще у 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі не виконав обіцянку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: