Байден розповів, чому відмовився від спільної пресконференції з Путіним

Читать на русском
Президент США розповів, чому вирішив не проводити спільну пресконференцію з Володимиром Путіним.
Слово і діло

Президент США Джо Байден заявив, що вважав за краще не проводити спільну пресконференцію з президентом Росії Володимиром Путіним, тому що він не хоче, щоб зустріч відволікала подробицями публічного виступу обох лідерів.

Про це він заявив під час розмови з журналістами, пише The Hill.

«Це не змагання про те, хто може домогтися більшого успіху перед пресконференцією або спробувати поставити один одного в незручне становище. Йдеться про те, щоб я дуже чітко дав зрозуміти, які є умови для поліпшення відносин з Росією», - зазначив Байден.

Зустріч Путіна та Байдена: три тези про роль України«Українське питання» точно постане на зустрічі двох президентів – Джо Байдена та Володимира Путіна. Яких наслідків Україні варто очікувати від підсумків саміту двох лідерів – аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами глави Білого дому, він не хоче, щоб його відволікало те, що «вони потиснули один одному руки, хто більше розмовляв і все інше».

Нагадаємо, США повідомили у суботу, 12 червня, що Байден візьме участь в сольній пресконференції після того, як два лідери проведуть свою першу особисту зустріч.

Зустріч Путіна і Байдена має відбутися 16 червня в Женеві, Швейцарія. На думку журналістів, на зустрічі Байден озвучить масу претензій до Росії.

Раніше президент Росії назвав мету зустрічі з президентом США Джо Байденом. Він хоче відновити контакти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: