У США сподіваються, що після саміту Байдена-Путіна в Москву і Вашингтон повернуть послів

Читать на русском
Зараз в обох столицях немає послів. Цей крок вкрай ускладнив дипломатичну комунікацію між країнами.
Білий дімВідкрите джерело

Адміністрація США розраховує, що за підсумками зустрічі президента США Джозефа Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним до Вашингтона і Москви повернуться посли Росії та Сполучених Штатів відповідно.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на джерела в Білому домі.

Зараз в обох столицях немає послів. Російський посол Анатолій Антонов був відкликаний до Москви три місяці тому після того, як Байден назвав Путіна вбивцею. А посол США Джон Салліван змушений був покинути Москву після наполегливих рекомендацій Кремля. Цей крок вкрай ускладнив дипломатичну комунікацію між країнами.

Зустріч Путіна та Байдена: три тези про роль України«Українське питання» точно постане на зустрічі двох президентів – Джо Байдена та Володимира Путіна. Яких наслідків Україні варто очікувати від підсумків саміту двох лідерів – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ми не думаємо про американо-російські саміти з точки зору результатів. Ми думаємо про це як про можливість повідомити про наші наміри та можливості», - заявив радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Він додав, що посол США, швидше за все, повернеться в Москву найближчими днями та що США як і раніше відкриті для дипломатичних контактів з Росією.

Нагадаємо, зустріч Путіна з Байденом пройде в Женеві 16 червня. У США озвучили теми переговорів президентів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: