В Україні запровадять міжнародну сертифікацію навичок володіння комп'ютером

Читать на русском
У Мінцифри заявили про впровадження міжнародної сертифікації навичок володіння комп'ютером (ICDL - International Computer Driver Licence).

У Мінцифри заявили про впровадження міжнародної сертифікації навичок володіння комп'ютером (ICDL - International Computer Driver Licence).

Це спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації та Української асоціації фахівців інформаційних технологій, пише пресслужба відомства 14 червня.

«ICDL - це сертифікація, що дозволяє людям підтвердити свої навички роботи з комп'ютером за міжнародним стандартом. ЮНЕСКО виділяє ICDL як приклад міжнародної рамки компетенцій. Сертифікація ICDL доступна в більш ніж 100 країнах», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що ця мережа включає понад 20 тисяч тестових центрів, забезпечує більш 70 млн сертифікаційних тестів для 16 млн людей у ​​всьому світі.

Штучний інтелект в Україні: в яких галузях планують застосовувати ШІКонцепція розвитку штучного інтелекту в Україні – що вона передбачає і в яких сферах хочуть впровадити ШІ.

«Сертифікація містить теоретичні і практичні завдання. Наприклад, при складанні тесту можливі такі завдання, як забронювати онлайн столик у ресторані або скопіювати пропозицію з будь-якого сайту про науку, створити і відправити листа по електронній пошті», - зазначено в повідомленні.

У міністерстві підкреслюють, що ICDL сертифікат потрібен:

  • у разі вступу до вишів у багатьох країнах,
  • при працевлаштуванні до приватних компаній,
  • для навчання і сертифікації цифрових навичок державних службовців.

«Україна є учасником програми ECDL/ICDL із 2003 року. В Україні діє мережа тестових центрів, в яких можна пройти сертифікацію. Міністерство цифрової трансформації підтримує ініціативу і підписало меморандум із Українською асоціацією фахівців інформаційних технологій, яка є представником ICDL в Україні», - сказано в повідомленні.

Буде створена цифрова навчальна система із 22 навчальних модулів, які охоплюють всі необхідні цифрові компетентності згідно з європейським баченням. Тестування і сертифікації за стандартом ICDL проводитимуть для різних верств населення.

Зазначено, що матеріали по модулю «Український цифровий громадянин» будуть доступні безкоштовно.

Тренувальне онлайн-тестування з цього модулю будуть імплементовані на порталі «Дія. Цифрова освіта».

Раніше в Кабміні підтвердили технічну готовність до введення COVID-паспортів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: