У Мінцифри мають намір створити регулятор безпеки в інтернеті

Читать на русском
У Міністерстві цифрової трансформації заявили про необхідність створення регулятора безпеки в інтернеті.

У Міністерстві цифрової трансформації заявили про необхідність створення регулятора безпеки в інтернеті. Новий орган займатиметься формуванням відповідної політики та реалізовувати її.

Про це повідомила представниця Мінцифри Гульсана Мамедієва, пишуть Українськi Новини.

«Цей орган має захищати права користувачів в інтернеті, мати повноваження і можливості для блокування і видалення контенту», - підкреслила Мамедієва.

Проєкт бюджету-2021: більше витрат на Мінцифри, правоохоронців та медицинуУ проєкті держбюджету на 2021 року передбачено більше витрат на медицину, освіту й правоохоронні органи.

Вона додала, що на цей час в Мінцифри працюють над формуванням послідовного і пропорційного підходу для вільного, відкритого і безпечного інтернету.

При цьому, додала Мамедієва, новий орган має забезпечувати користувачам безкоштовний і безпечний інтернет, де існує свобода слова.

«Нова регуляторна модель передбачає те, що повинні бути реалізовані проактивні дії для запобігання терористичного контенту, його створення і поширення, і контенту, що містить сексуальну експлуатацію і насильство над дітьми», - сказала Мамедієва.

За словами чиновниці, Україна вже розробляє нові регуляторні підходи для подолання загроз у мережі спільно з Великобританією, Австралією і Німеччиною.

Нагадаємо, Мінцифри готове створити умови для переїзду IT-фахівців з Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: