В Україні з'являться перші смартфони урядового зв'язку – Мінцифри

Читать на русском
В Україні до цього кінця року з'являться перші смартфони урядового зв'язку. Проєкт знаходиться вже у розробці.
Михайло ФедоровФото: Кирилл Чуботин

В Україні до цього кінця року з'являться перші смартфони урядового зв'язку. Проєкт розробляє Міністерство цифрової трансформації спільно з Держспецзв'язком.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», опублікованому 4 березня.

Проєкт бюджету-2021: більше витрат на Мінцифри, правоохоронців та медицинуУ проєкті держбюджету на 2021 року передбачено більше витрат на медицину, освіту й правоохоронні органи.

«Ми хочемо в цьому році, разом з Держспецзв'язком, поліпшити якість урядового зв'язку, замінити старі «жовті» телефонні термінали на сучасні, а також почати запуск захищеного урядового мобільного зв'язку: розробити смартфони з захищеною операційною системою. Це теж буде виконувати роль урядового зв'язку. Плануємо, що наприкінці цього року з'являться перші такі смартфони», - повідомив він.

Федоров зазначив, що подібні рішення щодо урядовому зв'язку працюють в ряді країн. За його словами, вже «є кілька вендорів, які пропонують подібні рішення. У кожного бренду є свої кейси, які вони наводять як приклад».

Нагадаємо, раніше Федоров розповів, що в чергу на вакцинацію від COVID записалися вже 100 тисяч українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: