ВАКС не призначив додаткову експертизу у справі екснардепа Сольвара

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника колишнього члена українського парламенту.
Руслан Сольвар

Вищий антикорупційний суд не призначив нову економічну експертизу у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслана Сольвара у незаконному одержанні компенсації на оренду житла в Києві.

Таке рішення 31 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника обвинуваченого (Руслана Сольвара – ред), адвоката Федитника В.М., про призначення економічної експертизи – відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд визначив Сольвару запобіжний захід у вигляді 370 тис. грн застави. Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу для розгляду по суті до ВАКС. Під час підготовчого засідання адвокат екснардепа подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання. Суд його задовольнив.

Також колегія суддів ВАКС закінчила підготовче засідання у справі і призначила обвинувальний акт стосовно Сольвара до розгляду по суті на 25 травня. Однак, за інформацією «Слово і діло», вказане судове засідання не відбулося.

За версією слідства, у листопаді 2014 року Сольвар отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

Нагадаємо, 18 грудня екснардепу Сольвару повідомили про підозру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: