Ідея забрати у Кличка повноваження голови КМДА нікуди не зникла – Корнієнко

Читать на русском
У Слузі народу розповіли, що все ще планують забрати у Віталія Кличка повноваження голови КМДА.
Слуга народу

Ідея розділення повноважень мера і голови Київської міської держадміністрації нікуди не зникла та вже повністю прописана. Однак Віталій Кличко помиляється, вирішивши, що «усі з ним борються».

Про це глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко розповів «Бабелю».

Він підкреслив, що Офіс президента не бореться з Кличком, про що говорив сам київський мер.

«Дивіться, Віталій Володимирович чомусь вирішив, що усі з ним борються. Може, це зі спорту прийшло? У нього немає президентського рейтингу і, як він стверджує, немає політичних амбіцій, яка тут може бути боротьба? Кримінальні справи не взялися ж з повітря. Вони були і раніше, просто зараз цим почали займатися правоохоронні органи», – пояснив Корнієнко.

Вплив із центру: чому реформу децентралізації завершують префектамиНа заваді прискоренню процесу децентралізації у нинішньої провладної команди існує вагомий виклик – запуск інституту префектури. Які шанси завершити реформу цього року – аналізував політолог Олександр Радчук.

Він додав, що ідея розділення повноважень мера і голови КМДА, запропонована першим главою Офісу президента Андрієм Богданом в 2019 році, «нікуди не пропадала».

«Вона у нас прописана лежить. Якщо модель управління містом не відповідає потребам киян, у ній потрібно щось міняти», – пояснив Корнієнко.

За його словами, Конгрес місцевих і регіональних влад при президентові створювався не в противагу Асоціації мерів міст, яку очолює Кличко.

Чому до його складу не увійшов столичний мер, лідер партії не знає, припускає, що Кличко сам не захотів.

Наразі лідер «Слуги народу» не знає, хто міг би замінити Кличка на посаді голови КМДА у разі розділення повноважень.

Нагадаємо, на початку червня в Україні розпочав роботу Конгрес місцевої та регіональної влади.

Раніше ми розбирались, яка основна мета створення Конгресу.

Також ми писали, що з 12 травня правоохоронні органи активно проводили обшуки на столичних підприємствах. Мер Києва Віталій Кличко називає це тиском на місцеву владу та звинувачує правоохоронців в роботі на чиєсь замовлення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: