В ОПУ пояснили основну мету створення Конгресу місцевих і регіональних влад

Читать на русском
В Офісі президента розповіли про основну мету створення Конгресу місцевих і регіональних влад.
Слуга народу

Основна мета створення Конгресу місцевих і регіональних влад – максимальне прискорення комунікації між місцевою та державною владою.

Про це заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко розповів РБК-Україна.

За його словами, є безліч питань, які регіонам потрібно вирішувати з «центром».

«Усі пропозиції або проблеми, з якими представники регіонів звертаються до Конгресу, вирішуватимуться через рішення президента, уряду або парламенту» , – пояснив Тимошенко.

В ОПУ сподіваються, що створення Конгресу стане одним зі способів прокладання «дружби» між владами.

Представники самоврядування вважають це правильним кроком, якщо він матиме реальну вагу і не стане інструментом для зведення рахунків з опонентами.

Вплив із центру: чому реформу децентралізації завершують префектамиНа заваді прискоренню процесу децентралізації у нинішньої провладної команди існує вагомий виклик – запуск інституту префектури. Які шанси завершити реформу цього року – аналізував політолог Олександр Радчук.

Одне з джерел в місцевому самоврядуванні стверджує, що ідея про створення нового органу належить керівнику ОП Андрію Єрмаку.

«Конгрес місцевих і регіональних влад дає можливість залучити їх до обговорення ключових проблем», – зазначив Єрмак.

За його словами, на засіданнях палат Конгресу вже обговорюються конкретні завдання: модернізація комунальної інфраструктури, спрощення процедур у будівництві та оновлення інструментів стимулювання інвестицій, зокрема, технопарків.

Конгрес – це консультативно-дорадчий орган за Конституцією, який пропонує президенту для широкого обговорення певні рішення з місцевого рівня.

Як пояснили в Асоціації міст України, у Конгресі вони представляють інтереси великих, середніх, малих міст, сіл і селищ – як своєрідна профспілка.

Раніше Тимошенко розповів, хто увійде до складу Конгресу та коли він запрацює.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: