Велика Британія передасть світу 100 млн доз вакцини від COVID-19

Читать на русском
Велика Британія надасть бідним країнам світу щонайменше 100 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.
AP/Graeme Robertson

Велика Британія пожертвує щонайменше 100 мільйонів надлишкових доз вакцини проти COVID-19 іншим країнам протягом наступного року.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, пише Sky News.

Прем'єр пообіцяв «зробити величезний крок до остаточної перемоги над цією пандемією».

«Велика Британія до кінця вересня цього року – починаючи з найближчих тижнів – безоплатно передасть 5 млн доз в основному для використання бідними країнами світу», – передає Sky News.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Джонсон також зобов'язався пожертвувати ще 95 мільйонів доз протягом наступного року, зокрема, ще 25 мільйонів до кінця 2021 року.

Дії прем'єра засновані на його проханні до провідних демократичних країн світу допомогти вакцинувати всю земну кулю до кінця наступного року.

Очікується, що на саміті в ці вихідні лідери G7 оголосять про своє зобов'язання надати щонайменше один мільярд доз вакцини проти коронавірусу решті світу за допомогою поділу доз і фінансування.

Президент США Джо Байден вже запропонував виконати половину цієї мети, пообіцявши закупити 500 мільйонів доз вакцини Pfizer для пожертвувань біднішим країнам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: