Зеленський схвалив створення центру сучасного мистецтва Івана Марчука

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав указ Про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука у Києві.
Іван Марчукfoto: taras ivankiv

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №232 «Про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука».

Про це повідомила пресслужба ОПУ в суботу, 12 червня.

Будівництво музею Революції гідності розблоковано – ТкаченкоМузей Революції гідності і німецьке архітектурне бюро Kleihues + Kleihues домовилися про передачу музею прав на будівництво комплексу музею на алеї Героїв Небесної сотні.

Таким чином, Зеленський підтримав ініціативу представників творчої спільноти щодо створення в Києві музейно-культурного центру сучасного мистецтва, де будуть представлені роботи художника.

Кабінет міністрів разом з представниками творчої громадськості повинен розробити в місячний термін концепцію музейно-культурного центру і план заходів з його створення.

Крім того, уряд має забезпечити проведення промо-кампанії про цей центр, йдеться в указі.

Також уряд має передбачити в 2021-2022 роках кошти на реконструкцію будівель для створення музейно-культурного Центру та може розглянути питання про залучення коштів благодійників.

Іван Марчук є лауреатом Національної премії України імені Т. Г. Шевченка та членом наукової ради Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі.

Роботи художника налічують близько 5000 творів, він провів понад 150 персональних і близько 50 колективних виставок.

Нагадаємо, раніше президент доручив виділити гроші на добудову музею Голодомору.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: