З навчального корвета «Вінниця» зроблять корабель-музей – Міноборони

Читать на русском
Таким чином, останній корвет ВМС 70-х років минулого століття стане першим в Україні кораблем-музеєм.
Корвет «Вінниця»Міноборони України

Навчальний корвет Військово-морських сил України «Вінниця» вирішено перетворити в музей. Це буде перший корабель-музей в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Міноборони ставить перед собою за мету збереження для історії одного з останніх представників корветів проєкту 1124, які будувалися за часів Радянського Союзу в 70-х роках минулого століття. Нинішня їх бойова цінність прагне до нуля.

Міністерство активно опрацьовує питання передачі збудованого 45 років тому корвета у Центральний військово-морський музей України. Надалі корвет розмістять на причалі в Миколаєві.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв «повністю» оснастити ВМС України ракетною зброєюСказано 5 липня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Створення на базі бойового судна музейної експозиції дозволить перетворити його в один із потужних центрів військово-патріотичного виховання молоді», - пояснив міністр оборони України Андрій Таран.

«Вінниця» - багатоцільовий корвет прибережної дії. Спущений на воду в 1976 році під ім'ям «Дніпро», зарахований до класу малих протичовнових кораблів, вступив до складу радянського флоту. Після здобуття Україною незалежності увійшов до складу військово-морського флоту країни. Під час окупації Криму був зданий командиром російським спецвійськам, пізніше окупанти повернули корабель Україні.

Нагадаємо, 19 лютого патрульний катер «Слов'янськ» відпрацював елементи експериментальної курсової задачі та провів практичні артилерійські стрільби.

Раніше українські моряки отримали від США десять швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів і інше супутнє обладнання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: