Україна розвиватиме водневу енергетику з італійською компанією

Читать на русском
Україна прагне розвиватися у напрямкові декарбонізації, відтак Міненерго та італійська SNAM підпишуть меморандум для розвитку у водневій енергетиці.
Фото BBC

Україна прагне розвиватися у напрямкові декарбонізації, відтак Міненерго та італійська SNAM підпишуть меморандум для розвитку у водневій енергетиці.

Про це повідомляє Урядовий портал.

11 червня відбулася зустріч міністра енергетики Германа Галущенка з послом Італії в Україні П’єром Франческо Дзадзо.

Галущенка представив основні пріоритети розвитку української енергетики: реалізація цілей Європейського зеленого курсу, синхронізація української енергосистеми із європейською ENTSO-E, розвиток енергоефективності та справедлива трансформація вугільних регіонів.

Збитки і прибутки: які результати діяльності найбільших енергокомпаній за останні 6 роківЩо про діяльність найбільших енергетичних компаній свідчить фінансова звітність, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Ми бачимо можливість подальшого розвитку нашого партнерства, зокрема щодо газотранспортної системи та її подальшого розвитку у напрямку декарбонізації. А також можливого використання ГТС при водневому переході. І ми готові виходити на більш практичний рівень співпраці», – зазначив він.

Італійська сторона висловила зацікавленість у співробітництві з Україною щодо залучення новітніх технологій для розвитку енергетичного сектору, насамперед у сфері відновлюваної енергетики та газотранспортної системи. Першим кроком до зміцнення співпраці стане підписання Міненерго меморандуму із італійською компанією SNAM.

Нагадаємо, Україна та Світовий банк домовились про залучення 211 млн доларів на реалізацію інвестиційного проєкту «Укргідроенерго» з підвищення стійкості енергосистеми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: